erasmus+ staj ilanı 2020-1

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

2019 Projesi Erasmus+ Staj Hareketliliği İlan Başvuruları

BAŞVURU YÖNTEMİ

• 15 Ocak 2020 – 30 Ocak 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.
  • Başvuru Linki
  • Kabul Mektubu (1 adet)
  • Güncel Transkript (1 adet)
  • Başvuru formunun 2 (iki) nüsha çıktısı imzalı olarak, diğer başvuru evrakları ile birlikte (kabul mektubu ve transkript) Erasmus Bölüm Koordinatörüne teslim edilecektir. Başvurular bölüm koordinatörleri tarafından üst yazı ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne iletilecektir.
  • Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne doğrudan başvuru yapılmamaktadır.
  • Yerleştirme sonuçları 5 Şubat 2020 tarihinde web sayfamızdan duyurulacaktır.

KİMLER BAŞVURABİLİR

• Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin Ön lisans, Lisans ya da Yüksek Lisans programlarından birine kayıtlı öğrenciler,
  • Okuduğunuz programda (hazırlık hariç) birinci sınıf birinci dönemini bitirmiş durumda olanlar,
  • Mezun durumunda olan öğrenciler, mezuniyetten sonraki 12 ay içerisinde Staj Hareketliliğinden yararlanabilmektedir. Ancak başvuru esnasında kayıtlı öğrenci olmak zorundadırlar.
  • Bir öğrenci öğrenim hayatının her kademesinde (ön lisans/lisans, yüksek lisans, doktora) 12 ay hibeli Erasmus+ öğrencisi olabilir.
  • Staj yapılacak kurumdan kabul edildiğine dair onay belgesi, başvuru ile teslim edilecektir.

STAJ HAREKETLİLİĞİ TAKVİMİ

15 Ocak 2020 – 30 Ocak 2020 Online Başvuru ve Başvuru belgelerinin Teslim Edilmesi
31 Ocak 2020 Başvuruların üst yazı ile ve elden Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne teslim edilmesi
31 Ocak 2020 Uygunluk Kontrolü
3 Şubat 2020 Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı
Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından duyurulacak ve yapılacaktır.
5 Şubat 2020 Yerleştirilen öğrencilerin Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü internet sayfasından ilanı
10 Şubat 2020 Seçim Sonuçlarına İtiraz İçin Dilekçe Verilecek Son Tarih
11 Şubat 2020 İtiraz sonrası Yerleştirilen öğrencilerin Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü internet sayfasından ilanı
12 Şubat 2020 – 14 Şubat 2020 Feragat etmek isteyen öğrenciler için dilekçe teslim aralığı ve itiraz dilekçelerinin teslimi
15 Şubat 2020 – 31 Mayıs 2021 Staj Yapılabilecek Tarih Aralığı

*Staj programından en az 2 ay yararlanılabilir.

12 Şubat 2020 Staj faaliyetinden yararlanacak öğrenciler için Oryantasyon Toplantısı

YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI

Staj Hareketliliği için yabancı dil sınavı (Yazılı+Sözlü) geçme notu aşağıdaki gibidir:

• Yazılı sınavın toplam sınav puanına etkisi %75;  sözlü sınavın etkisi ise %25’tir.
  • Yabancı dil sınavında (Yazılı + Sözlü) başarılı olabilmek için toplamda en az 50 puan almak gerekmektedir.
  • Aynı yıl içerisinde veya bir önceki Erasmus+ Yabancı Dil Sınavından alınan puanlar geçerlidir.
  • YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 50 puan ve üzeri alan öğrencilerin puanları geçerli sayılacaktır. Yabancı dil puanı olan öğrencilerimiz Erasmus+ Yabancı dil sınavına girmek zorunda değildir.
  • Erasmus+ Yabancı Dil Sınav, tarihi, saati ve yeri Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından internet sitesinde duyurulacaktır. Aynı duyuruya üniversitemiz ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü internet sayfalarından da ulaşılabilir.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

ÖLÇÜT AĞIRLIKLI PUAN
Akademik başarı düzeyi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Dil seviyesi %50 (toplam 100 puan üzerinden)
Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan[1]
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan[2]
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama -10 puan
İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır) -10 puan
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan
Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme ( öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır) -5 puan

HİBE

Seçilen öğrencilere, gidilen ülke grubuna göre değişen miktarlarda aylık hibe ödemesi yapılacaktır. Ancak değerlendirmeler sonucu programa katılmaya hak kazanan aday öğrencilerin hibe ile desteklenebilmesi, üniversitemize yeterli mali kaynağın tahsis edilip edilmemesi şartına bağlıdır Kurumumuza tahsis edilen hibe miktarının, başvuruda bulunan tüm öğrenciler için yeterli olmaması durumunda isteyen öğrenciler, hibesiz statüde faaliyetten yararlanabilirler.

ÜLKE GRUPLARI HAREKETLİLİKTE MİSAFİR OLUNAN ÜLKELER AYLIK HİBE

STAJ

(AVRO)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 600
3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye 400

[box type=”info”] Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir. [/box]

SÜRE VE KONTENJAN

Staj süresi en az 2 ay’dır ancak bazı ülkeler vize alma durumundan en az 2 ay 25 gün staj süresi istemektedirler. Hareketlilikten yararlanacak öğrenci sayısı, kurumumuza tahsis edilen hibe miktarına (13.700,00 Euro) bağlıdır.

Program hakkında detaylı bilgi için:

E-posta: erasmus@erzincan.edu.tr  mayya.kabasakal@erzincan.edu.tr

Tel: 0446 226 66 66 – 12015