2021 Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

MÜRACAAT KOŞULLARI

Eğitim Bilimleri

(PDR)

Y.Lisans (Tezli) 22 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji Bölümlerinden veya ilgili bir alandan lisans mezun olmak
Doktora 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezunu olmak.

Eğitim Bilimleri

(Eğitim Yönetimi)

Y.Lisans (Tezli) 8 Eğitim fakültesi mezunu olmak.

Coğrafya Y.Lisans (Tezli) 15 Coğrafya, Sosyoloji, Ekonomi, Antropoliji, Siyaset Bilimi, Şehir ve Bölge Planlama, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), Jeoloji, Jeofiziki Jeodezi, Tarım ve Orman Bilimleri programlarından veya ilgili bir alandan lisans mezun olmak.
Havacılık Yönetimi Y.Lisans (Tezli) 6 Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak.
Tarih Y.Lisans (Tezli) 5 Tarih Bölümü veya ilgili bir alandan lisans mezun olmak.
Doktora 5 Tarih Anabilim Dalı vaya ilgili bir alandan yüksek lisans mezun olmak.
Temel İslam Bilimleri Y.Lisans (Tezli) 32 İlahiyat Fakültesi veya dengi fakültelerden mezun olmak.
Doktora 16 Temel İslam Bilimleri veya alt bilim dallarından (Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Tasavvuf, Arap Dili ve Edebiyatı,Kelam, Mezhepler Tarihi, Kur’an-I Kerim ve Kıraat vs.) yüksek lisans mezunu olmak.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Y.Lisans (Tezli) 30 Fakültelerin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler veya ilgili alanlarından lisans mezunu olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı Y.Lisans (Tezli 8 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak.
İktisat Y.Lisans (Tezli) 20 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya dengi fakültelerden mezun olmak.
Felsefe ve Din Bilimleri Y.Lisans (Tezli) 20 İlahiyat Fakültesi ve dengi fakültelerden veya diğer fakültelerin eğitim, psikoloji, sosyoloji ya da felsefe bölümlerinden lisans mezunu olmak.
Doktora 10 Yüksek Lisans programını ilahiyat, eğitim, psikoloji, sosyoloji ya da felsefe bölümlerinde veya ilgili bir alanda tamamlayarak yüksek lisans mezunu olmak
Muhasebe, Finans ve Bankacılık

(Disiplinlearası)

Y.Lisans (Tezli) 15 Finans ve Bankacılık ve İşletme Bölümlerinden veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak
Temel Eğitim (Sınıf Eğitimi) Y.Lisans (Tezli) 35 Benzer veya ilgili alandan lisans mezunu olmak
Güzel Sanatlar Eğitimi

(Resim İş Eğitimi)

Y.Lisans (Tezli) 20 Eğitim Fakültelerinin Resim -İş Eğitimi Anabilim Dalından, Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Anasanat Dalından veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak.
Sağlık Yönetimi

(Disiplinlearası)

Y.Lisans (Tezli) 15 Sağlık Yönetimi, İşletme, İktisat, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak.

Kamu Hukuku

Y.Lisans (Tezli)

2

Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyasal Bilimler veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak.
Doktora 1 Hukuk alanında lisans mezuniyetine sahip olup Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezunu olmak.
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi (Sosyal Bilgiler Eğitimi)

Y.Lisans (Tezli) 9 Tarih Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Coğrafya Eğitimi veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak.
Doktora 7 Tarih Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Coğrafya Eğitimi veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezunu olmak.

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2021-2022 AKADEMİK YILI
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI
ANABİLİM DALLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ MÜRACAAT KOŞULLARI
Farmasötik Bilimler Y. Lisans (Tezli) 16 Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen ya da Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden mezun olan öğrenciler başvurabilir.
Beden Eğitimi ve Spor Y. Lisans (Tezli) 12 Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültelerinden, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından veya beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinden mezun olmak
Tıbbi Farmakoloji Y. Lisans (Tezli) 10 Fakültelerin Biyoloji, Hemşirelik Fakültelerinden mezun olmak
Doktora 10 Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Ayrıca Hemşirelik Fakültesinden mezun olmak ve Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.
Tıbbi Biyokimya Y. Lisans (Tezli) 3 Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi mezunu olmak.
Doktora 3 Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi mezunu olmak.
Anatomi Y. Lisans (Tezli) 0
Doktora 10 Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi mezunu olmak.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2021-2022 AKADEMİK YILI
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI