2021 Kesin Kayıt Kılavuzu

Belgeyi indirmek için lütfen tıklayınız: Kesin Kayıt Kılavuzu -2021

 

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

2021-2022

ULUSLARARASI VE YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

ÖN VE KESİN KAYIT KILAVUZU

 

ERZİNCAN-2021

Bu kılavuzun yayımlanması ve uygulanması, 6287 sayılı Kanunla değişik 45/f maddesi ve YÖK tarafından belirlenen “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” doğrultusunda yapılmaktadır. Başvuran adaylar, kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılır. Başvuru ve kabul süreçleri ile ilgili açıklama ve duyurular, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ)’nin internet sayfasında yapılmakta olup bu duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

 

İnternet Adresleri:

EBYÜ Ana Sayfa: www.ebyu.edu.tr  

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü: https://uluslararasi.ebyu.edu.tr/

Posta Adresi: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü, Yalnızbağ Yerleşkesi, A Blok, Kat:2, 24100 / ERZİNCAN

Telefon: +90 446 226 66 66 Dahili: 10381
Başvuru ve sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek dilekçeler için irtibat adresi:

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü,

Yalnızbağ Yerleşkesi, A Blok, Kat: 2, 24100 / ERZİNCAN

 

İrtibat için e-posta adresi: applytoebyu@erzincan.edu.tr
Aday İşlemleri (Başvuru, bilgi kontrol, değişiklik, düzeltme, tercih yapma, vb.)

https://applyto.ebyu.edu.tr/users/login

 

 

 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ

Bu kılavuz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) ön lisans ve lisans programlarına 2021-2022 akademik yılı için uluslararası öğrenci başvurusu ve kabulünü düzenlemek amacı ile 6287 sayılı Kanunun 14/f maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan “Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” ve EBYÜ Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi doğrultusunda hazırlanmıştır.

Üniversitemize kabul edilen adayların, eğitim süreleri boyunca Türkiye’de yaşamaları için gereken (sağlık güvencesi, barınma, yemek, kitap-kırtasiye, kişisel ihtiyaçlar, vb.) maddi imkânları sağlamak kendi sorumluluklarındadır. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu sorumluluğu kabul etmiş sayılır.

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler Kabul Mektuplarını başvuru yaptıkları sistem olan applyto.ebyu.edu.tr adresinden alabilirler.

ÖN KAYIT

09 Ağustos – 13 Ağustos tarihleri arasında ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Ön kayıt işlemini gerçekleştirmek için, 2021-2022 Güz dönemine ait öğrenim katkı payını ödemeniz gerekmektedir. Her program için öğrenim katkı payı miktarları bu kılavuzun EK-1 kısmında yer almaktadır.

Tıp ve Diş Hekimliği programları için katkı payları dönemlik değil yıllık ödenmektedir.

KATKI PAYI ÖDEME YÖNTEMLERİ:

  1. Kredi kartı: öğrenim katkı payınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Kredi kartıyla ödeme yapmak için öncelikle başvuru yaptığınız ve kullanıcı bilgilerinizi oluşturduğunuz applyto.ebyu.edu.tr internet adresine giriş yapınız. Sayfaya giriş yaptıktan sonra Kredi Kartı Ödeme Sistemi bağlantısı ile öğrenim katkı payınızı kolaylıkla ödeyebilirsiniz.
  2. Havale/EFT: Eğer kredi kartınız yoksa ya da kullanmak istemiyorsanız aşağıda belirtilen hesap numaralarına eğitim almaya hak kazandığınız programın dönemlik/yıllık katkı payını havale etmelisiniz. Bankaya yatırdığınız ücret dekontunun açıklama kısmına; adınız, soyadınız, pasaport veya kimlik numaranız ve kazandığınız bölümün ismini mutlaka yazınız. Yukarıda verilen hesap numaralarına kendi ülkenizde bulunan herhangi bir bankadan online veya fiziksel olarak para transferi yaparak dekontu applytoebyu@erzincan.edu.tr e-posta adresine göndermelisiniz.

 

EFT için banka hesap bilgileri:

BİRİNCİ ÖĞRETİM İÇİN HESAP NO 

Türkiye Halk Bankası

Hesap Adı: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Şube: 344 (Erzincan Şubesi)

Hesap No: 04000240

IBAN: TR15 0001 2009 3440 0004 0002 40

İKİNCİ ÖĞRETİM İÇİN HESAP NO 

Türkiye Halk Bankası

Hesap Adı: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Şube: 344 (Erzincan Şubesi)

Hesap No: 04000241

IBAN: TR85 0001 2009 3440 0004 0002 41

UZAKTAN ÖĞRETİM İÇİN HESAP NO

Türkiye Halk Bankası

Hesap Adı: Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Şube: 344 (Erzincan Şubesi)

Hesap No: 04000242

IBAN: TR85 0001 2009 3440 0004 0002 42

 

DİKKAT!

Kayıt yaptırmaktan vazgeçtiğiniz takdirde ön kayıtta ödenmiş olan öğrenim ücreti iade edilmeyecektir.

 

DİKKAT!

Öğrenim harç bedeline ait dekontun applytoebyu@erzincan.edu.tr e-posta adresine gönderilmemesi durumunda, kayıt hakkından feragat etmiş sayılırsınız.

 

Yabancı Uyruklu Öğrenciler:

Üniversite Senatosu tarafından belirlenen yıllık öğrenim ücretleri, Tıp ve Diş Hekimliği hariç ilgili akademik yılın Güz ve Bahar dönemleri başlamadan her dönem için iki taksit şeklinde ödenir. Tıp ve Diş Hekimliği programlarının öğrenim ücretleri yıllık ödenir.

Ücretleri YTB Tarafından Karşılananlar:

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ın 3. maddesinin 8. bendine göre öğrenim ücretleri, anılan karara ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerdeki tutar olup YTB tarafından ödenir.

2020 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ın 3. maddesinin 2. bendine göre programın normal süresince öğrenim ücreti ödemezler.

2021 akademik yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ın 3. maddesinin 2. bendine göre programın normal süresince öğrenim ücreti ödemezler.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ın 3. maddesinin 2. bendine göre programın normal süresince öğrenim ücreti ödemezler.

Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işlemlerinden önce öğrenim ücretlerinin ilk taksitini yatırmış olmaları gerekir. Öğrenim ücreti ödendiğinde otomatik olarak üniversitemizde kayıt ekranına düşer. Burslu öğrenciler hariç öğrenim ücretini ödemeyen veya eksik ödeyen öğrencilerin üniversiteye kaydı yapılmaz.

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

KAYIT ESNASINDA GEREKLİ BELGELER

EBYÜ’de öğrenim görmeye başlamanız için 16-20 Ağustos tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri teslim etmeniz veya postaya vermiş olmanız gerekmektedir. Bu tarih aralığında belgesini teslim etmeyen veya postaya vermeyen adaylar ön kayıt haklarından feragat etmiş sayılırlar.

DİKKAT!

Belgelerinizi postaya verdiğinize dair lütfen applytoebyu@erzincan.edu.tr adresinden ofisi bilgilendiriniz. Postaya verdiğinize dair belgeyi bu e posta adresine isim/soyisim/yerleştiğiniz program ve kimlik/pasaport no bilgileri ile iletiniz. Postaya verilen evraklar postadaki gecikme durumuna rağmen beklenir ama belgeler bu tarih aralığında postaya verilmezse ön kayıt hakkınızdan feragat etmiş sayılırsınız.

 

Kesin kayıt için gereken belgeler:

  1. Lise Diploması (aslı ve Türkçeye çevrilmiş noter tasdikli nüshası)
  2. Lise Not Dökümü (transkript) (aslı ve Türkçeye çevrilmiş noter tasdikli nüshası)
  3. Varsa, YÖS belgesi (aslı)
  4. Varsa, Uluslararası geçerliliği olan sınav belgesi (aslı)
  5. Biyometrik fotoğraf (2 adet)
  6. Pasaport (Noter onaylı fotokopisi)
  7. Dekont ya da ödeme alındı belgesi (Eğer katkı payı ödemenizi başvuru sistemi üzerinden {https://applyto.ebyu.edu.tr/users/login} kredi kartı ile gerçekleştirdiyseniz dekont göndermenize gerek görülmemektedir. Ancak EFT yoluyla gerçekleştirdiyseniz lütfen dekontunuzu belgeleriniz arasına ekleyin.)

DİKKAT!

EBYÜ TÖMER’de Türkçe hazırlık eğitimi alacak adaylar, üniversiteye kayıt esnasında yerleştikleri programın öğrenim ücretini öder. Bu ücret Türkçe dil eğitimini bitirdikten sonra başlayacakları programın ilk dönemine aktarılır. Hazırlık eğitimi için ise EBYÜ TÖMER tarafından belirlenen kur başına düşen ücret ödenir.

Ayrıca EBYÜ’ye kabul edilen uluslararası öğrencilerin ülkemizde ikamet edebilmesi için geçerli bir sağlık sigortasına sahip olmaları zorunludur. İkamet ve sigorta için detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen Yol Haritasını okuyunuz.

 

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLAN PROGRAMLAR İÇİN YETERLİLİK DÜZEYLERİ

TÜRKÇE YETERLİLİK DÜZEYLERİ

  • Eğitim-öğretim dili, %100 Türkçe olan programlarda ve adayların kayıt öncesinde dil yeterliğini belgelemeleri için EBYÜ TÖMER’den son iki yıl içinde aldıkları Türkçe dil yeterlik belgeleri geçerli olacaktır. Söz konusu belgelere sahip adaylar, kabul almaları halinde ilgili programa doğrudan başlama hakkına sahiptir.
  • Kayıt esnasında ilgili yeterlilik belgelerine sahip olmayan adaylar, yılda bir defa güz yarıyılı başında yapılacak olan Türkçe Muafiyet Sınavı’ndan her bir beceri alanından (dinleme, konuşma, okuma, yazma) en az %50 (12,5 puan) oranında başarılı olmalıdır.
  • Tek beceri alanından başarısız olanlara ileri bir tarihte yeniden bir sınav hakkı daha verilir. İki beceri alanından başarısız olanlar kur tekrarına kalırlar.
  • Türkçe Muafiyet Sınavı düzeyleri aşağıda yer alan tablodaki şekli ile belgelendirilir.
Düzeyler:
00-34 puan arası alan adaylara A1
35-49 arası puan alan adaylara A2
50-64 arası puan alan adaylara B1
65-79 arası puan alan adaylara B2
80-94 arası puan alan adaylara C1
95-100 arası puan alan adaylara C2
Türkçe Yeterlik Belgesi verilmektedir.

Bu dağılıma göre;

Düzey (C1-C2): Türkçe düzeyi yeterlidir, kayıt hakkı kazandığı programa kaydı yapılır.

Düzey (B1-B2): Türkçe düzeyi yeterli değil, ancak kısa zamanda gelişebilir. Beraberinde Türkçe kursu almak koşuluyla kayıt hakkı kazandığı programa kaydı yapılabilir. Öğrenci, bir sonraki eğitim-öğretim yılında kayıt yenileme sırasında Türkçe düzeyini geliştirdiğini belgelemelidir.

Düzey (A1-A2): Türkçe düzeyi yetersizdir. Adayın kayıt hakkı kazandığı öğretim yılını takip eden öğretim yılı başlangıcına kadar, Türkçe yeterlik düzeyini C1 veya B2 düzeyine yükselttiğini yukarıda ifade edilen yöntemlerden biriyle belgelemesi gerekir

C1 düzeyine yükseltenlere bu fıkranın birinci bendi, B2 düzeyine yükseltenlere ikinci bendi hükmü uygulanır.

Bu süreç sonunda Türkçe düzeyleri hala A2 ve altı olanların üniversite ile ilişiği kesilir.

Ayrıca açılan her kur (A2, B2, C1) seviyesindeki kurs sonunda yapılacak sertifika sınavları da 100 puan üzerinden değerlendirilmekle birlikte geçerlilikleri muafiyet sınavı için yukarıda belirtilen tablo ile aynıdır.

  • Lise öğreniminin tamamını T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ve eğitim dili Türkçe olan okullarda tamamlayanlarda Türkçe Yeterlik Belgesi aranmaz.

Türkçe Yeterlik Belgesi ile ilgili detaylı açıklama EBYÜ TÖMER internet sayfasında bulunabilir: https://tomer.ebyu.edu.tr

 

EĞİTİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN PROGRAMLAR İÇİN YETERLİLİK DÜZEYLERİ

Eğitim-öğretim dili kısmi veya tamamen İngilizce olan programlar için aşağıda belirtilen uluslararası geçerliğe sahip sınavlardan ya da EBYÜ tarafından yapılan Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)’ndan yeterli puan aldığını belgeleyen adaylar, kabul almaları halinde ilgili programa doğrudan başlama hakkına sahiptir. Bu sınavların geçerlik süresi ve EBYÜ Senatosu tarafından kabul edilen eşdeğerlikleri için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

Sınav EBYÜ SINAV TOEFL -IBT PTE ACADEMIC IELTS ACADEMIC CAE / CPE FCE OTE
Puan 50 79 60 6,5 C C B2
Geçerlilik Süresi 5 Yıl 2 Yıl 2 Yıl 2 Yıl Süresiz Süresiz 5 Yıl

 

 

 

 

 

EK 1: ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM/KATKI PAYI ÜCRETLERİ

LİSANS PROGRAMLARI
Fakülte Program Güz Bahar Yıllık Açıklama
Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi 2.750,00 ₺ 2.750,00 ₺ 5.500,00 ₺
Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği 25.000,00 ₺
Eczacılık Fakültesi Eczacılık 10.000,00 ₺ 10.000,00 ₺ 20.000,00 ₺
Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺ 1
Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺ 1
Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺ 1
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih 2.000,00 ₺ 2.000,00 ₺ 4.000,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih (İÖ) 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji 2.000,00 ₺ 2.000,00 ₺ 4.000,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı 2.000,00 ₺ 2.000,00 ₺ 4.000,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ) 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji 2.300,00 ₺ 2.300,00 ₺ 4.600,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik 2.300,00 ₺ 2.300,00 ₺ 4.600,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik 2.300,00 ₺ 2.300,00 ₺ 4.600,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya 2.300,00 ₺ 2.300,00 ₺ 4.600,00 ₺
Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya 2.000,00 ₺ 2.000,00 ₺ 4.000,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi (İÖ) 3.000,00 ₺ 3.000,00 ₺ 6.000,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık 2.250,00 ₺ 2.250,00 ₺ 4.500,00 ₺
Hukuk Fakültesi Hukuk 4.250,00 ₺ 4.250,00 ₺ 8.500,00 ₺
İlahiyat Fakültesi İlahiyat 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 2.875,00 ₺ 2.875,00 ₺ 5.750,00 ₺
Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2.875,00 ₺ 2.875,00 ₺ 5.750,00 ₺
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 2.875,00 ₺ 2.875,00 ₺ 5.750,00 ₺
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği 2.875,00 ₺ 2.875,00 ₺ 5.750,00 ₺
Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2.100,00 ₺ 2.100,00 ₺ 4.200,00 ₺
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik 3.500,00 ₺ 3.500,00 ₺ 7.000,00 ₺
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik 3.500,00 ₺ 3.500,00 ₺ 7.000,00 ₺
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺ 1
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 1.850,00 ₺ 1.850,00 ₺ 3.700,00 ₺ 1
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim 3.500,00 ₺ 3.500,00 ₺ 7.000,00 ₺
Tıp Fakültesi Tıp 40.000,00 ₺

 

 

ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Fakülte Program Güz Bahar Yıllık Açıklama
Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet (İÖ) 1.800,00 ₺ 1.800,00 ₺ 3.600,00 ₺
Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 840
Çayırlı Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Çayırlı Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
İliç Dursun Yıldırım Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemah Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemah Meslek Yüksekokulu Raylı Sistemler Makinistliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 879
Kemah Meslek Yüksekokulu Bilişim Güvenliği Teknolojisi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemah Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemah Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemah Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık (Uzaktan Öğretim) 2.500,00 ₺ 2.500,00 ₺ 5.000,00 ₺ 226
Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Laborant ve Veteriner Sağlık 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Makine 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 49
Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Lojistik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 41, 49
Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 41, 49, 844
Meslek Yüksekokulu Elektrik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Refahiye Meslek Yüksekokulu Raylı Sistemler İşletmeciliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 879
Refahiye Meslek Yüksekokulu Raylı Sistemler İşletmeciliği (UÖ) 2.500,00 ₺ 2.500,00 ₺ 5.000,00 ₺ 226, 879
Refahiye Meslek Yüksekokulu Posta Hizmetleri 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Refahiye Meslek Yüksekokulu Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 879
Refahiye Meslek Yüksekokulu Raylı Sistemler Yol Teknolojisi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 879
Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 38
Tercan Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Tercan Meslek Yüksekokulu Elektrik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Tercan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Tercan Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Aşçılık 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Turist Rehberliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 46
Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺ 46
Üzümlü Meslek Yüksekokulu Maliye 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Üzümlü Meslek Yüksekokulu İç Mekan Tasarımı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Üzümlü Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺
Üzümlü Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 1.400,00 ₺ 1.400,00 ₺ 2.800,00 ₺

 

ÖZEL ŞARTLAR
Bk. 1 Bu programa kayıt olacak öğrenciler, özel yetenek sınavına tabi tutulacaklardır. Kayıtları, sınavı başarı ile geçmeleri durumunda yapılacaktır.
Bk. 38 Bu programa kayıt olacak öğrenciler, uygulamalı derslerde mesleğin gerektirdiği üniformayı giymek zorundadırlar.
Bk. 41 Bu programda uygulamaya yönelik bazı dersler ve stajlar özel ve resmî havacılık kuruluşlarının tesislerinde yapıldığından bu programı kazanan öğrencilere güvenlik soruşturması yaptırılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz olan veya bu kuruluşların düzen ve disiplinine uymayan öğrenciler bu programa devam edemezler.
Bk. 46 İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.
Bk. 49 SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). 4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.). 5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak. HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) ve UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği, vb.). HAVACILIK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) / HAVACILIK ELEKTRONİĞİ (lisans) /UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK (lisans) / UÇAK ELEKTRİK VE ELEKTRONİĞİ (lisans) / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) / UÇAK GÖVDE VE MOTOR BAKIMI (lisans) / UÇAK BAKIM VE ONARIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). HAVA TRAFİK KONTROLÜ mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 3 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. PİLOTAJ (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2) Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
Bk. 226 Bu programda dersler internete dayalı uzaktan öğretim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internete erişimli bir kişisel bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin sınavları Üniversite kampüsünde yapılacaktır. Program ile ilgili ayrıntılı bilgi üniversiteden edinilmelidir. Uzaktan Öğretim programlarının diplomalarında “uzaktan öğretim” ibaresi yer alacaktır.
Bk. 840 Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 1. Bölüm 29. Maddesi uyarınca; İnfaz ve Koruma Memuru olabilmek için; ” -Yapılacak merkezi sınav tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak, -Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak, -Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak” şartları aranır.
Bk. 844 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla 21 yaşından gün almamış olmak, bayanlarda 160-180 cm arası, erkeklerde 170-190 cm arası boy ölçülerine sahip olmak, BIM: kg/m (kişinin ağırlığı/boy uzunluğu) vücut kitle indeksinin yukarıda verilen formüle göre hesaplanıp çıkan değerin 17-25 değerleri arasında olması, ayak ucunda durulduğunda kol uzunluğunun minimum 215 cm. olması, vücudunun herhangi bir görünen yerinde dövme, iz, leke, piercing vb. bulunmamak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, ön değerlendirmede Yüksekokulunun belirleyeceği kurum/kuruluşlarla yapılacak psikolojik testler ve mülâkatlardan olumsuz not almamak gerekmektedir. Taksirli trafik suçları hariç adli sicil kaydı bulunmamak, uçuş yapmasını engelleyecek fiziksel veya ruhsak rahatsızlığı olmamak, kalp, akciğer, fonksiyonlar ve merkezi sinir sisteminin normal olması, işitme bozukluğu olmaması, gözlüklü ya da gözlüksüz görme yeteneği 6/9 olmak. Yüksekokulunun yönledireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak gerekir.
Bk. 879 İstihdam sürecinde; ilgili kurum tarafından yayımlanan, Emniyet Kritik Görevler Yönetmeliği Ek-1’de yer alan sağlık şartları ve Ek-2’de yer alan psikoteknik şartlar aranmaktadır.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email