2021-2022 AKADEMİK YILI  ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA  YURTDIŞINDAN VE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABUL BAŞVURU KILAVUZU 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ 

Bu kılavuzun yayımlanması ve uygulanması, EBYÜ “Yurt Dışından ve Uluslararası Öğrenci Adaylarının Lisansüstü Programlara Başvuru ve Kabul Yönergesi” doğrultusunda yapılmaktadır. Başvuran adaylar, kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılır. Başvuru ve kabul süreçleri ile ilgili açıklama ve duyurular, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin (EBYÜ) internet sayfasında yapılmakta olup bu duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.  

 

Başvuru Tarihleri:  10 Ağustos – 22 Ağustos 2021 

(Başvuru ekranı Türkiye saati ile 23:59’da kapanır.) 

 

İnternet Adresi: www.ebyu.edu.trhttps://uluslararasi.ebyu.edu.tr/ 

Posta Adresi: Yalnızbağ Yerleşkesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü, A Blok, Kat: 2, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, ERZİNCAN 

Telefon: +90 446 226 66 66 Dahili: 10381 
Aday İşlemleri (Başvuru, bilgi kontrol, değişiklik, düzeltme, tercih yapma, vb.) 

https://applyto.ebyu.edu.tr/ 

Uluslararası İlişkiler internet adresi: https://uluslararasi.ebyu.edu.tr/ 
İrtibat için e-posta adresi: applytoebyu@erzincan.edu.tr 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ LİNKLER 

 

Üniversitemiz enstitülerinin listesine ve program detaylarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz: 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ: https://fenbilimleri.ebyu.edu.tr/ 

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: https://saglikbilimleri.ebyu.edu.tr/ 

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: https://fenbilimleri.ebyu.edu.tr/ 

 

 

BAŞVURU SONUÇLARININ AÇIKLANMASI 

 

Başvurular, ilanın açılmasını takiben belirli aralıklarla Uluslararası Öğrenci Komisyonu ve ilgili Enstitü değerlendirmesine alınacak ve değerlendirme sonucu adayın başvuru e-posta adresine gönderilecektir. Lütfen başvuru yaptığınız e-posta adresinin geçerli ve aktif bir hesap olmasına dikkat ediniz. Öğrencinin değerlendirme sonucunu takip etmemiş olmasından Ofis ve ilgili Enstitü sorumlu değildir.Sayfa Sonu 

BAŞVURU TARİHLERİ VE GENEL BAŞVURU BİLGİLERİ 

 

Lisansüstü programlara başvuru ve kabul kriterleri, bölüm ya da ilgili enstitü bazında farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle ilgili enstitü/program başvuru kriterlerini dikkatle incelemeniz tavsiye edilmektedir.  

 

KİMLER BAŞVURABİLİR? 

Lisansüstü programlarına başvuracak uluslararası öğrencilerin yurtiçi veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen yurtdışı fakülte veya yüksekokullardan bir lisans ya da yüksek lisans diplomasına sahip olması gerekir.  

  1. Doğumla yabancı uyruklu olanlar, 
  1. Mülteci statüsünde olanlar, 
  1. Vatansızlar, 
  1. Mavi Kart sahibi olduklarını belgeleyenler, 
  1. Doğumla yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenler / bu durumdaki çift uyruklular, 
  1. Belgelemek şartı ile, lisans eğitiminin tamamını yüz yüze eğitim ile yurtdışında tamamlamış olan T.C. ve KKTC uyruklular başvurabilir. 

 

KİMLER BAŞVURAMAZ? 

  1. Lisans eğitimini Türkiye’de tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ya da KKTC uyruklu olanlar başvuramaz. 

Adayların Üniversiteye kabul edildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olduklarına ilişkin ya da Türk soyundan geldiklerine ilişkin belge getirmeleri kabul esnasındaki statülerini değiştirmez. Öğrenciler mezun oluncaya kadar her bakımdan Uluslararası Öğrenci işlemi görürler. 

Bu kontenjanından başvuracak olan yabancı uyruklu adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan temin edecekleri okul tanınma belgesi ile başvuruda bulunabilirler. Bu kontenjandan yararlanacak olan T.C. uyruklu adaylar da okul tanınma belgesi ile başvurabilirler. Fakat T.C. uyruklu adaylar mezun oluncaya kadar diploma denklik belgesini ilgili enstitüye teslim etmelidirler. 

 

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

  1. Başvurular Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ilan edilen belgeler ve başvuru formu ile https://www.applyto.ebyu.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır. 
  1. Online Başvuru sırasında ilgili programlarda istenilen (Transkript Belgesi, Mezuniyet Belgesi, özgeçmiş, Yabancı Dil Sınav v.b.) belgeleri ile varsa diğer belgelerin sisteme yüklenmesi zorunludur. Bilgilerin hatalı olması veya belgelerin eksik yüklenmesi halinde başvuru geçersiz sayılır.  
  1. E-Devlet üzerinden alınan belgeler başvurularda kabul edilir.  
  1. Posta yolu ile başvuru kabul edilmeyecektir. 

 

BAŞVURU ŞARTLARI 

 

Başvuru şartları programdan programa değişiklik gösterebilmektedir. Lütfen başvuru yapacağınız programın kontenjan ve başvuru koşulu/koşullarını gösteren tabloları dikkatli bir şekilde inceleyiniz.  

 

  1. Yüksek lisans programları için YÖK tarafından denkliği tanınan lisans, doktora programları için yüksek lisans diplomasına sahip olmak. Yurtdışında bulunan bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olan T.C. uyruklu ve yabancı uyruklu kişilerin Enstitümüzde öğrenim görme talebinde bulunması halinde daha önce öğrenim gördükleri kurumun tanınıp tanınmadığına dair Yükseköğretim Kurulu’ndan tanınma belgesine (mülteciler hariç) ihtiyaç duyulmaktadır. (26/09/2017 tarih ve 75850160-301.02.03-64528 sayılı YÖK Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı Kararı) Tanıma Belgesi Enstitümüz tarafından YÖK’ten istenecek olup ilgili belge Enstitümüze ulaşana kadar öğrencinin şartlı olarak kaydı yapılacak ve söz konusu kurumun tanınmaması durumunda öğrencinin kaydı silinecektir. Öğrenci bahsi geçen durumu dikkate alarak başvuru yapacaktır. Öğrenci adayı bütün bu hükümleri kabul etmiş sayılır ve kaydı silindiğinde herhangi bir hak iddia edemez. 
  1. Lisans not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. 
  1. Doktora programına başvuran uluslararası öğrenciler, anadilleri dışında YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları ile “ÖSYM-Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” kapsamında eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından muadil puana sahip olmalıdır. 
  1. Başvuru için Türkçe dil yeterliği şartı aranmamakta; ancak kesin kayıt durumunda derslere başlayabilmek için Yüksek Lisans programlarına B2 doktora programlarına C1 Türkçe dil seviyesi istenmektedir. Tez aşamasına geçebilmek için yüksek lisans programlarında C1 doktora programlarında C2 dil yeterliği zorunludur. Lisans/Yüksek Lisans eğitimini Türkiye’de tamamlayan yabancı uyruklu adaylardan Türkçe Yeterlik belgesi istenmez. 
  1. Lisans öğrenimini Türkiye’de tamamlayan uluslararası öğrenciler için en az 40 puan alındığını gösteren ALES Belgesi 
  1. Aday, Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası almamış olmalıdır, 
  1. Başvuru yalnızca bir programa yapılabilir. Başvuru süresi içerisinde, eğer ilk değerlendirmeden olumsuz sonuç alınmış ise şartları taşıyan başka bir programa başvuru yapılabilir.  

 

 

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER  

 

  1. Hangi ana bilim dalından eğitim alınacağı, eğitim alma talebinin gerekçesi, hangi alanda kendisini geliştirmek istediği, kısa ve uzun vadeli hedefleri içeren bir niyet mektubu (Türkçe veya İngilizce) 
  1. Diploma (Yüksek lisans programları için lisans diploması; doktora programları için lisans ve yüksek lisans diplomalarının sureti hem de Türkçe çevirisinin resmi makamlarca-dış temsilcilikler- onaylı veya noter onaylı birer örneği), 
  1. Transkript belgesinin ve Türkçe çevirisinin resmi makamlarca -dış temsilcilikler- onaylı veya noter onaylı örnekleri (Lisans/yüksek lisans), 
  1. Kimlik belgesinin fotokopisi ve noter onaylı Türkçe çevirisi, 
  1. Eğitim ve akademik deneyimleri içeren öz geçmiş (Türkçe veya İngilizce). 
  1. Bir adet biyometrik fotoğraf 
  1. Yabancı dil yeterliğini gösteren belge (Doktora programları için) 
  1. Varsa, ALES belgesi 

 

 

AKADEMİK DESTEK KURSU  

 

EBYÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından ücretli akademik destek kursu verilecektir. Kursun içeriği ve ücreti EBYU SEM tarafından  https://sem.ebyu.edu.tr/ adresinden ilan edilecektir.
 

BAŞVURU ÖN DEĞERLENDİRME 

 

Belgeler, doğruluk ve eksiklik açısından Uluslararası Öğrenci Komisyonu tarafından incelenir ve eksiklik ve yanlışlık bulunmaması durumunda ilgili Enstitüye iletilir. Ön değerlendirmeye tabii olan hususlar: 

  • Zorunlu olan belgelerin teslim edilmiş olması, 
  • Puan gösteren belgelerin doğruluğu, 
  • Belgelerin onaylı olması, 
  • Mezuniyet alanının başvuru yapılan anabilim dalı şartlarına uygun olması. 
  •  

 DEĞERLENDİRME 

 

Yukarıda istenen belgeleri teslim eden adaylar belirlenen tarihlerde başvurdukları ana bilim dalı tarafından değerlendirmeye tabi tutulurlar. Yapılan son değerlendirme sonucunda başarılı bulunan adaylara “Kabul Mektubu” gönderilir. Kendilerine kabul mektubu gönderilen öğrenciler, aşağıda istenen belgeleri akademik takvimde belirtilen kayıt tarihleri arasında EBYÜ’ye göndererek kesin kayıtlarını yaptırırlar. 

Başvurulan anabilim dalının değerlendirmesinden sonra yerleştirmesi yapılan adaya Kayıt Kabul Belgesi verilir.  

  1. Puanlar 100’ lük sisteme çevrilerek değerlendirilir. Mezuniyet not ortalamalarının 4’lük sistemden 100’lük sisteme dönüştürülmesinde Yükseköğretim Kurulu’nun kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınacaktır. 
  1. Başvuru koşullarını sağlayan adayların ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığına tarafından değerlendirilmesini takiben, adaylar Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu tarafından en yüksek puandan aşağıya doğru 100’lük sistemde sıralanır. Kontenjan dâhilinde programlara kayıt hakkı kazanan adaylar enstitüye bildirilir. Öğrencilerin kabulü Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile gerçekleşir 
  1. Kesin Kayıt Hakkı kazan adaylar; 
  1. Avrupa Dil Portföyü değerlendirmesine göre B2 Düzeyi Türkçe Dil Yeterliliğine sahip olan adaylar Türk Dili sınavından muaf sayılırlar. Bu durumda doğrudan Yüksek Lisans / Doktora Derslerine ders kaydı yapabilirler.
  2. Avrupa Dil Portföyü değerlendirmesine göre Türkçe Dil Yeterlilik puanı B2 seviyesinin altında olan veya herhangi bir dil yeterlilik belgesi bulunmayan adaylar, Üniversite Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan sınava girerler. Sınavda başarısız olan öğrencilere Türkçe öğrenmek için izinli sayılır. Sonraki yıllarda yapılacak sınavı geçen veya Enstitüye B2 düzeyinde Türkçe yeterlik belgesi sunan öğrenciler ilgili Yüksek Lisans programınakayıt olabilirler. 

 

SONUÇLARIN DUYURULMASI 

 

  1. Başvuru sonuçları internet ortamında EBYÜ, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve ilgili enstitülerin internet sayfalarında duyurulur. 
  1. Ön kayıt Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, kesin kayıt ise ilgili enstitü öğrenci işleri birimince yapılır. 

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 

 

Uluslararası öğrenciler, başvuruda bulundukları programa kabul edildikten sonraki tüm süreç için sonuçların ilan edilmesiyle birlikte yayınlanan Kesin Kayıt Kılavuzunu dikkatli bir şekilde okumalı ve süreci bu kılavuz doğrultusunda takip etmelidir. 

Öğrenci almış olduğu bu belge ile vize işlemlerini yapar ve öğrenim harcını yatırıp ders kaydını yaparsa kesin kayıt işlemi gerçekleştirilir. 

ÖĞRENİM HARCI 

 

İkili anlaşmalarla muaf tutulmadığı hallerde, uluslararası öğrenciler Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen harç ödemelerini yapmakla yükümlüdürler. Bütün programlar için öğrenim ücreti 3.000 TL’dir. Güz ve Bahar dönemi olarak iki eşit taksit şeklinde alınır. 

ÇEŞİTLİ VE SON HÜKÜMLER 

 

Hüküm Bulunmayan Haller 

(1) Bu kılavuzda hüküm bulunmayan hallerde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Enstitü ve Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu kararları ile diğer mevzuat hükümleri uygulanır. 

Yürürlük 

(1) Bu kılavuz, Senatonun kabulü tarihinde yürürlüğe girer.  

Yürütme 

(1) Bu kılavuz hükümlerini Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü yürütür. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 

 

T.C. 
ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 
SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 
2021-2022 AKADEMİK YILI 
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 
 

 

ANABİLİM DALLARI 

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ   

 

BAŞVURU KOŞULLARI 

Eğitim Bilimleri 

(PDR) 

Y. Lisans (Tezli)  22  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji Bölümlerinden veya ilgili bir alandan lisans mezun olmak 
Doktora  20  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezunu olmak. 

 

 

Eğitim Bilimleri 

(Eğitim Yönetimi) 

Y. Lisans (Tezli)  8  Eğitim fakültesi mezunu olmak. 

 

Coğrafya  Y. Lisans (Tezli)  15  Coğrafya, Sosyoloji, Ekonomi, Antropoloji, Siyaset Bilimi, Şehir ve Bölge Planlama, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), Jeoloji, Jeofizik, Jeodezi, Tarım ve Orman Bilimleri programlarından veya ilgili bir alandan lisans mezun olmak. 
Havacılık Yönetimi  Y. Lisans (Tezli)  6  Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak. 
Tarih  Y. Lisans (Tezli)  5  Tarih Bölümü veya ilgili bir alandan lisans mezun olmak. 
Doktora  5  Tarih Anabilim Dalı veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezun olmak. 
Temel İslam Bilimleri  Y. Lisans (Tezli)  32  İlahiyat Fakültesi veya dengi fakültelerden mezun olmak. 
Doktora  16  Temel İslam Bilimleri veya alt bilim dallarından (Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Tasavvuf, Arap Dili ve Edebiyatı, Kelam, Mezhepler Tarihi, Kur’an-I Kerim ve Kıraat vs.) yüksek lisans mezunu olmak. 
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi   Y. Lisans (Tezli)  30  Fakültelerin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler veya ilgili alanlarından lisans mezunu olmak. 
Türk Dili ve Edebiyatı  Y. Lisans (Tezli  8  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak. 
İktisat  Y. Lisans (Tezli)  20  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi veya dengi fakültelerden mezun olmak. 
Felsefe ve Din Bilimleri  Y. Lisans (Tezli)  20  İlahiyat Fakültesi ve dengi fakültelerden veya diğer fakültelerin eğitim, psikoloji, sosyoloji ya da felsefe bölümlerinden lisans mezunu olmak. 
Doktora  10  Yüksek Lisans programını ilahiyat, eğitim, psikoloji, sosyoloji ya da felsefe bölümlerinde veya ilgili bir alanda tamamlayarak yüksek lisans mezunu olmak 
Muhasebe, Finans ve Bankacılık 

(Disiplinlearası) 

Y. Lisans (Tezli)  15  Finans ve Bankacılık ve İşletme Bölümlerinden veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak 
Temel Eğitim (Sınıf Eğitimi)  Y. Lisans (Tezli)  35  Benzer veya ilgili alandan lisans mezunu olmak 
Güzel Sanatlar Eğitimi 

(Resim İş Eğitimi) 

Y. Lisans (Tezli)  20  Eğitim Fakültelerinin Resim -İş Eğitimi Anabilim Dalından, Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Anasanat Dalından veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak. 
Sağlık Yönetimi 

(Disiplinlearası) 

Y. Lisans (Tezli)  15  Sağlık Yönetimi, İşletme, İktisat, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak. 
 

Kamu Hukuku 

Y. Lisans (Tezli)   

 

 

2 

Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Siyasal Bilimler veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak. 
Doktora  1  Hukuk alanında lisans mezuniyetine sahip olup Hukuk, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezunu olmak. 
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi (Sosyal Bilgiler Eğitimi) 

 

Y. Lisans (Tezli)  9  Tarih Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Coğrafya Eğitimi veya ilgili bir alandan lisans mezunu olmak. 
Doktora  7  Tarih Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Coğrafya Eğitimi veya ilgili bir alandan yüksek lisans mezunu olmak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 

 

T.C. 
ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 
2021-2022 AKADEMİK YILI 
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 
 
 
 
ANABİLİM DALLARI  ULUSLARARASI ÖĞRENCİ  BAŞVURU KOŞULLARI   
Farmasötik Bilimler  Y. Lisans (Tezli)  16  Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen ya da Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden mezun olan öğrenciler başvurabilir.   
Beden Eğitimi ve Spor  Y. Lisans (Tezli)  12  Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültelerinden, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından veya beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinden mezun olmak   
Tıbbi Farmakoloji  Y. Lisans (Tezli)  10  Fakültelerin Biyoloji, Hemşirelik Fakültelerinden mezun olmak   
Doktora  10  Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Ayrıca Hemşirelik Fakültesinden mezun olmak ve Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmış olmak.   
Tıbbi Biyokimya  Y. Lisans (Tezli)  3  Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi mezunu olmak.   
Doktora  3  Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi mezunu olmak.   
Anatomi  Y. Lisans (Tezli)  0     
Doktora  10  Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi mezunu olmak.   

 

 

 

 

 

 

 

 

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 

 

T.C. 
ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 
2021-2022 AKADEMİK YILI 
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 
 
 
 
ANABİLİM DALLARI  ULUSLARARASI ÖĞRENCİ  BAŞVURU KOŞULLARI   
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi  Fen Bilimleri Eğitimi  Y. Lisans  4  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak  
Doktora  3  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
İlköğretim Matematik Eğitimi  Y. Lisans  4  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Doktora  3  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Fizik  Y. Lisans  6  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Doktora  1  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Kimya  Y. Lisans  3  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Doktora  3  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Biyoloji  Y. Lisans  8  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Doktora  1  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Matematik  Y. Lisans  4  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
  Doktora  1  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Makine Mühendisliği  Y. Lisans  7  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Doktora  1  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği  Y. Lisans  1  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Doktora  2  İlgili programlardan Fen Bilimleri yüksek lisans derecesine sahip olmak 
Nanobilim ve Nanoteknoloji  Y. Lisans  7  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Genetik ve Biyoteknoloji  Y. Lisans  4  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Yapay Zeka ve Robotik  Y. Lisans  6  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
Gıda Mühendisliği  Y. Lisans  3  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 
İnşaat Mühendisliği  Y. Lisans  15  İlgili programlardan Fen Bilimleri lisans derecesine sahip olmak 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email