Üniversitemizde Erasmus Günleri Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Ülkemiz Erasmus etkinliklerine katılan 24 ülke arasında 1. Sıraya yerleşti.

9-14 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Erasmus Günleri kapsamında düzenlenen 9600 etkinliğin 3700’den fazlası ülkemizde gerçekleştirildi. Bu başarıya Üniversitemiz de yoğun bir etkinlik programı ile katkı sağladı.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Erasmus Günleri, açılış ve bilgilendirme toplantısıyla başladı. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı. Ayrıca Erasmus partnerimiz Masaryk Üniversitesinden Doç. Dr. Athena ALCHAZIDU ve Öğr. Gör. Hana KUZDASOVÁ da kendi üniversiteleri ve Erasmus programı hakkında bilgi verdiler. Yoğun bir program ile bir hafta süren etkinliklerde bilgi yarışması, voleybol turnuvası, sürpriz kampüs eğlenceleri, ofis etkinlikleri, sınıf baskınları ve bowling yarışması gibi sosyal aktiviteler düzenlendi. Tüm bu etkinlikler Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK’ün de katılım sağladığı doğada brunch etkinliğiyle son buldu.